Zomer Labyrint

Zomer Labyrint

data volgen

IMG_7093

Een labyrint kan een doolhof  zijn, maar een doolhof is niet een labyrint.

Het labyrint met zijn omlopen of windingen kan worden gezien als een plaats van bewustwording. Wie een labyrint binnengaat, is op weg naar zijn/haar uiteindelijke bestemming: naar het midden, de kern, de bron, de eigen goddelijke ziel.

De weg in het labyrint volgt een maximale ‘omweg’ via bochten en slingerbewegingen, het leidt dus niet direct naar het midden, maar een bezoeker kan niet verdwalen. Het labyrint belopen is een prachtig symbolische weg die een zoeker naar waarheid gaat afleggen.

Het labyrint is dus een weg naar binnen, maar ook een weg weer naar buiten. Het is een oud en heilig instrument van inzicht en vormt dus een spiegel van je ziel. In het labyrint kan je jezelf weer terug vinden en je weg door het leven, of facetten daarvan, belicht zien. Het meditatief bewandelen van deze mystieke weg zal altijd iets nieuws brengen en daardoor elke keer een verrassing zijn!

Misschien heb je rond deze zomer zonnewende vragen om in de stilte je licht over te laten schijnen of misschien wil je gewoon eens kijken wat een labyrint jou te tonen heeft. We nemen in ieder geval de tijd om een reis naar binnen te maken en stil te staan bij wat er is.  We laten ons vanuit onze eigen wijsheid en de wijsheid van het labyrint inspireren en doen nieuwe ideeën op. 

De plek van het labyrint in Koekangerveld  is bepaald door de Engelsman Sig Lonegren, een autoriteit op het gebied van pendelen en wichelroede lopen. Het is voelbaar een bijzondere plek geworden met een prachtige en krachtige energie! Dus zeker de moeite waard om te bezoeken en te belopen!

Wat gaan we doen?

Vanaf de parkeerplaats lopen we meditatief, in stilte, langs het prachtige Struunpad van Koekangerveld naar het mooi gelegen labyrint. Na enkele aardingsoefeningen en informatie uitgewisseld te hebben, bewandelen we in stilte 1 voor 1 het labyrint. Na afloop zoeken we een plek om te zitten en drinken we een kop thee en kunnen we onze ervaringen delen. 

Wanneer: woensdagavond 

Tijd: 19.30 – 21.00 u/21.30 u

Waar: vertrek vanaf parkeerplaats ‘De Veldhoek’, Ruinerweg 24a, 7958 RC in Koekangerveld

Kosten: € 7,50 inclusief thee. 

Meenemen: Neem een plastic o.i.d. mee om op te zitten. Trek kleding en schoenen aan die passen bij het weer.

In principe gaat de activiteit door, tenzij er onweer voorspeld wordt. In dat geval belt Annemieke iedereen persoonlijk af!