Witte Donderdag met yoga, meditatie en klank

Afgelast wegens verhuizing en uitgesteld tot het najaar

Een prachtig verstillend gebeuren in de Paasweek.

een innerlijke reis met Dru Meditatie en Klankschalen concert ~

m.m.v.

Hennie Zoer en Annemieke Kronenburg

Op Witte Donderdag wordt in de christelijke kerk het Laatste Avondmaal gevierd dat Jezus met zijn leerlingen nuttigde. De volgende dag volgden zijn terdoodveroordeling en kruisiging.

Symbolisch staat de kleur wit in deze paasweek, maar ook in het voorjaar, voor datgene wat licht, goed, vreugdevol, hoopvol en heilig is. De kleur heeft positieve associaties zoals zuiverheid, eenvoud en stilte en stimuleert tot opruimen en een nieuw begin.

Op deze avond laten we ons door beweging en klank zuiveren en leiden naar de stilte en vrede in onszelf, om vanuit verbinding inspiratie op te doen voor een nieuw begin. 

Wat gaan wij doen? Bij de Dru Meditatie, gegeven door Annemieke, zullen we na een kleine warming up mooie, eenvoudige yoga oefeningen uitvoeren. Na een liggende ontspanning volgt een geleide zittende meditatie. Bij de Klankmeditatie, verzorgd door Hennie, wordt o.m. gebruik gemaakt van klankschalen, klankstaafjes, sansula die je op jouw reis naar binnen verder begeleiden. Je kan het klankschalenconcert naar keuze liggend op een mat of zittend op een stoel ondergaan. 

Mensen met enige yoga en meditatie ervaring zijn van harte welkom.

         

Waar: t’Neie Punt, Jan Wierengaweg 109 te Ruinen

Datum: 29 maart

Tijd: 19.30 – 22.00u

Bijdrage: € 17,50 incl. thee en wat lekkers. Graag vooraf aanmelden en betalen. Maximaal 25 deelnemers. Bijdrage op de dag zelf € 20,-

Meenemen: Yoga kleding, yoga mat en eventueel een meditatie kussen. Extra dekens en kussens om lekker te kunnen liggen zijn aanbevolen.