Stoelyoga in Ruinen

Stoelyoga

eenvoudige yogaoefeningen vanaf de (rol)-stoel

Waar bestaat een les uit?

Yoga op de stoel bestaat, zoals alle vormen van yoga, uit bewegingsoefeningen (asana’s), ademoefeningen (bewust ademen en pranayama oefeningen), meditatie en ontspanningsoefeningen.  De oefeningen worden aangepast door ze te vertragen en te vereenvoudigen, waardoor iedereen kan meedoen. Tijdens de lessen worden meest zittende, maar ook staande oefeningen met ondersteuning van een stoel, aangeboden. Het is geheel vrijblijvend als je ervoor kiest te blijven zitten.

Voor wie is Stoelyoga geschikt?

Tijdens de lessen wordt gekeken naar lichamelijke mogelijkheden en naar bewegingen die eenvoudig te doen zijn. Deze cursus is daarom zeer geschikt voor iedereen die wil bewegen en ontspannen dus ook voor mensen met fysieke klachten of mensen met een beperkte mobiliteit. 

Wat zijn de positieve uitwerkingen van Stoelyoga? 

Stoelyoga zorgt o.m. voor de soepelheid van de gewrichten en de toename van spierkracht, het is goed voor de doorbloeding en de doorademing, Stoelyoga geeft rust en ontspanning. Yoga maakt dat je beter slaapt en minder piekert en je bouwt meer vertrouwen op in je lichaam . 

Start: 

Tijd: 7 maandagen van 10.30 – 11.30u

Waar: dorpshuis ’t Neie Punt, Jan Wierengaweg 5 te Ruinen

Kosten: 7 lessen voor € 55,-