‘Onderdompeling in Schoonheid’ een retraite op Savita

Onderdompeling in Schoonheid, 

een retraite op Savita in het Sauerland

m.m.v. Annelies Sorgdrager en Annemieke Kronenburg

 5 – 11 mei 2024

“Het was echt een kadootje voor mezelf. Ik heb zoveel energie opgedaan en wat een oase van rust en ‘groen'” – Mg

‘Onderdompeling in schoonheid’ is een 6 – daagse voor de yoga-, mantra- en natuurliefhebber. Tevens voor iedereen die deze lente wil genieten van het prachtige Sauerland, er even uit wil zijn en zichzelf op de eerste plaats wil zetten! Het voorjaar is rond Savita bijzonder mooi en inspirerend!

Deze retraite stellen we ons open voor de ervaring van schoonheid. We onderzoeken “de schoonheid”, we staan er bewuster bij stil en kijken wat dat ons geeft. Door de toenemende zonnewarmte en het licht ontwaakt de natuur in vele kleurrijke tinten. De groei- en levenskracht die we waarnemen raakt ons van binnen en is voeding voor onze Levensenergie en Levensvreugde. 

Door de aandacht die we aan onszelf geven en de waarnemingen die we hebben, in een omgeving van natuur en stilte, komen we weer op adem en tot rust, meer in verbinding.  We laten los, worden ‘leeg’ en de verkregen inzichten geven ruimte en bieden de kans om de ervaring van EEN ZIJN met ALLES te benaderen.

Wat is er te doen?

Het programma is even kleurrijk en gevarieerd als de natuurtinten buiten. We beoefenen deze retraite vakantie yoga en zullen mantra’s zingen. Daarnaast bieden we meditatieve – en creatieve vormen aan, zoals meditatief wandelen in combinatie met natuuropstellingen of  het maken van natuurmandala’s en beluisteren we een klankschalenconcert. Annelies verzorgt de muzikale activiteiten, is gespecialiseerd in het begeleiden van mantra’s, en Annemieke verzorgt de yoga en meditatieve vormen. Elke ochtend is er op Savita de mogelijkheid om aan de meditatieve dagopening mee te doen. Meegaand met onze eigen behoeften en het weer, gaan we in samenspraak naar buiten of kiezen voor de beslotenheid van de workshopruimte. Meestal worden de workshops in de ochtend en/of de avond gegeven, behalve op de woensdag waar alleen in de avond een activiteit gepland staat. 

“Ik heb genoten van je gevarieerde programma; niet alleen van de ‘yoga-op-de-mat’ maar ook van de wandelmeditaties buiten, bezoekjes aan een natuurlijke bron, de natuuropstellingen en het mandala’s creëren van natuurlijke materialen. Het waren stukjes pure energie uit de natuur” – M

“Ik vond het fijn hoe je alles georganiseerd had. De wandelingen naar de bron. De natuurmandala’s. De heerlijk rustige avondsessies. Ik zit ’s avonds altijd voor de buis en was benieuwd hoe ik het zou vinden om ’s avonds iets te doen. Nou…..ik vond het heel plezierig en rustgevend.” – Mj

Centrum Savita ligt tegen een helling in de natuur, aan de rand van Niedersfeld, in het heuvelachtige Sauerland, op 8 km. van Winterberg. Het is gelegen midden in een prachtig wandel (langlauf- en ski-) gebied met toppen tot 800 m hoogte. In de directe omgeving zijn veel wandelroutes, is de grote Hochheide te vinden en zijn er wellness mogelijkheden in overvloed. Savita ligt op 300 km van Drenthe en van Amsterdam.

Op het cursuscentrum is een ongedwongen sfeer en door de eenvoud voel je je op Savita snel thuis. Samen met de heerlijke vegetarische maaltijden ben je er écht even uit. Je krijgt een eigen kamer, met eigen douche & toilet en hebt vanaf je eigen terras of balkon direct uitzicht op de mooie heuvels. 

“Ons verblijf op Savita voelde heel huiselijk en aangenaam mede door ons hartelijke ‘gast-team’ en fantastische chefkok met kleurrijke vegetarische gerechten” – Mg

Informatie:

Wanneer: van 5 – 11 mei 2024

Waar: Centrum Savita, In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niedersfeld, Duitsland

Over Corona: Savita volgt nog steeds de landelijke richtlijnen in Duitsland, heeft een maximum van 40 deelnemers. 

Kosten: Verblijfskosten Savita € 360,- Workshopkosten € 180,- 

Extra nacht op Savita kost € 60,-  inclusief eigen kamer, met eigen toilet, douche en balkon, alle vegetarische maaltijden. Eigen lakens meenemen. Sommigen bewoners van Savita geven massages of workshops, waar een kleine bijdrage voor gevraagd wordt. 

Workshoptijden: ochtend 10.30 – 12.30 u  of avond 20.00 – 21.30 u. 

Reis: Er bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk te reizen. E.e.a. hangt af van de woonplek en wensen van bestuurders van auto’s. 

Meer informatie: Annemieke 06 3066 2272 of amkronenburg@gmail.com