‘De natuur in onszelf versterken’ een week op Savita

 De natuur in onszelf versterken

– verbinden met ons Licht –

op Savita in het Sauerland

 10 – 16 april 

“Het was echt een kadootje voor mezelf. Ik heb zoveel energie opgedaan en wat een oase van rust en ‘groen'” – Mg

‘De natuur in onszelf versterken’ is een 6 – daagse voor de yoga-, expressie- en natuurliefhebber en voor iedereen die deze lente wil genieten van het prachtige Sauerland! Het voorjaar is bijzonder mooi en inspirerend! Door de toenemende zonnewarmte en het licht ontwaakt de natuur in vele kleurrijke tinten. De groei- en levenskracht die we buiten waarnemen, treffen we ook in onszelf aan! Deze expressie van de Bronkracht, van het Licht, is de voeding van onze Spirit en Levensvreugde. Deze week geven we onszelf volledig de aandacht en verbinden ons met onze groeikracht. Je komt weer dichter bij jezelf, in verbinding met je Innerlijke Zon en Wijsheid. Het is een kans om de Aarde en jezelf bewust te omhelzen en de ervaring van EEN ZIJN benaderen.

Wat is er te doen?

Het programma is even kleurrijk en gevarieerd als de natuurtinten buiten. De overweldigende natuur in onze directe nabijheid geeft ons extra inspiratie en kracht om de natuur in onszelf te hervinden en meer in liefdevolle contact te komen. Daarin versterken de bewegingen, het zingen, de speelse en creatieve werkvormen èn stilte momenten ons proces van verbinden met onze Kracht- en Lichtbron. We maken een pas op de plaats, genieten en laten ons inspireren zodat we verrijkt en opgefrist vooruit kunnen! 

We beoefenen deze retraite vakantie yoga en meditatieve vormen, beluisteren inspirerende voordrachten, dompelen onze voeten in een nabije bron, maken natuuropstellingen, maken buiten mandala’s en zullen m.m.v. Annelies Sorgdrager heel subtiel en fijn mantra’s zingen. Meegaand met onze behoeften en het weer, gaan we naar buiten of kiezen voor de beslotenheid van de workshopruimte. Meestal worden de workshops in de ochtend en/of de avond gegeven, de donderdag is vrij te besteden.  

“Ik heb genoten van je gevarieerde programma; niet alleen van de ‘yoga-op-de-mat’ maar ook van de wandelmeditaties buiten, bezoekjes aan een natuurlijke bron, de natuuropstellingen en het mandala’s creëren van natuurlijke materialen. Het waren stukjes pure energie uit de natuur” – M

“Ik vond het fijn hoe je alles georganiseerd had. De wandelingen naar de bron. De natuurmandala’s. De heerlijk rustige avondsessies. Ik zit ’s avonds altijd voor de buis en was benieuwd hoe ik het zou vinden om ’s avonds iets te doen. Nou…..ik vond het heel plezierig en rustgevend.” – Mj

Centrum Savita ligt tegen een helling in de natuur, aan de rand van Niedersfeld, in het heuvelachtige Sauerland, op 8 km. van Winterberg. Het is gelegen midden in een prachtig wandel (langlauf- en ski-) gebied met toppen tot 800 m hoogte. In de directe omgeving zijn veel wandelroutes, is de grote Hochheide te vinden en zijn er wellness mogelijkheden in overvloed. Savita ligt op 300 km van Drenthe en van Amsterdam.

Op het cursuscentrum is een ongedwongen sfeer en door de eenvoud voel je je op Savita snel thuis. Samen met de heerlijke vegetarische maaltijden ben je er écht even uit. Je krijgt een eigen kamer, met eigen douche & toilet en hebt vanaf je eigen terras of balkon direct uitzicht op de mooie heuvels. 

“Ons verblijf op Savita voelde heel huiselijk en aangenaam mede door ons hartelijke ‘gast-team’ en fantastische chefkok met kleurrijke vegetarische gerechten” – Mg

Informatie:

Wanneer: van 10 – 16 april

Waar: Centrum Savita, In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niedersfeld, Duitsland

Over Corona: Savita volgt nog steeds de landelijke richtlijnen in Duitsland, heeft een maximum van 40 deelnemers. 

Kosten: Nadere informatie bij mij te krijgen. 

Extra nacht op Savita kost € 50,-  inclusief eigen kamer, met eigen toilet, douche en balkon, alle maaltijden. Eigen lakens meenemen.

Workshoptijden: ochtend 10.30 – 12.30 u  of avond 20.00 – 21.30 u. Annelies Sorgdrager zal s ‘avonds met ons mantra zingen.

Reis: Er bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk te reizen. E.e.a. hangt af van de woonplek en wensen van bestuurders van auto’s.