‘De natuur in onszelf versterken’ een retraite vakantie

wegens succes in 2018 er ook helemaal uit zijn in 2019

van zo 10 – vr 15 mei

zo 13 – za 19 oktober

op Savita in het Sauerland

“Het was echt een kadootje voor mezelf. Ik heb zoveel energie opgedaan en wat een oase van rust en ‘groen'” – Mg

‘De natuur in onszelf versterken’ is een 6/7 – daagse voor de yoga-, wandel- en natuurliefhebber en voor iedereen die er uit wil zijn en wil genieten van het prachtige Sauerland! Deze retraite vakantie is een kans om jezelf de volledige aandacht te geven, tevreden naar binnen te keren en om dichter bij jezelf te komen. Maar ook een kans om de Aarde bewust te omhelzen en de ervaring van EEN ZIJN meer te benaderen.

“Ik heb genoten van je gevarieerde programma; niet alleen van de ‘yoga-op-de-mat’ maar ook van de wandelmeditaties buiten, bezoekjes aan een natuurlijke bron en het mandala’s creëren van natuurlijke materialen. Het waren stukjes pure energie uit de natuur” – M

Het programma is even kleurrijk en gevarieerd als de natuurtinten buiten. De overweldigende natuur in onze directe nabijheid geeft de inspiratie en kracht om de natuur in onszelf te hervinden en meer in liefdevolle verbinding te komen. Daarin versterken de bewegingen, de speelse werkvormen en stilte momenten ons proces van verbinden met onze Kracht- en Lichtbron. We maken een pas op de plaats, genieten en laten ons inspireren zodat we opgefrist vooruit kunnen!

We beoefenen deze retraite vakantie yoga en meditatieve vormen, dompelen onze voeten in een nabije bron, laten klankschalen klinken, maken natuuropstellingen, creëren natuur-mandala’s en gaan (op de kleren) masseren. We verbinden ons met de tijden van de dag, de dagen van de week en het tijdstip van het jaar. Meegaand met onze behoeften en het weer, gaan we naar buiten of kiezen voor de beslotenheid van de workshopruimte. Meestal worden de workshops in de ochtend en avond gegeven, de middagen en de woensdag zijn vrij te besteden.  

“Ik vond het fijn hoe je alles georganiseerd had. De wandelingen naar de bron. De natuurmandela’s. De heerlijk rustige avondsessies. Ik zit ’s avonds altijd voor de buis en was benieuwd hoe ik het zou vinden om ’s avonds iets te doen. Nou…..ik vond het heel plezierig en rustgevend.” – Mj

Centrum Savita ligt tegen een helling in de natuur, aan de rand van Niedersfeld, in het heuvelachtige Sauerland, op 8 km. van Winterberg. Het is gelegen midden in een prachtig wandel (langlauf- en ski-) gebied met toppen tot 800 m hoogte. In de directe omgeving zijn veel wandelroutes, is de grote Hochheide te vinden en zijn er wellness mogelijkheden in overvloed. Savita ligt op 300 km van Drenthe en van Amsterdam.

Op het cursuscentrum is een ongedwongen sfeer en door de eenvoud voel je je op Savita snel thuis. Samen met de heerlijke vegetarische maaltijden ben je er écht even uit. Je krijgt een eigen kamer, met eigen douche & toilet en hebt vanaf je eigen terras of balkon direct uitzicht op de mooie heuvels. 

“Ons verblijf op Savita voelde heel huiselijk en aangenaam mede door ons hartelijke ‘gast-team’ en fantastische chefkok met kleurrijke vegetarische gerechten” – Mg

Informatie:

Wanneer: zondag 10 tot vrijdag 15 mei

zondag 13 tot zaterdag 19 oktober

Waar: Centrum Savita, In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niedersfeld, Duitsland

Kosten: respectievelijk  mei : € 375,-  en oktober: € 450,- ,- inclusief eigen kamer, verblijf en workshops. Eigen lakens meenemen!

Workshoptijden: ochtend 10.30 – 12.30 u & avond 20.00 – 21.30 u

Reis: Er bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk te reizen. E.e.a. hangt af van de woonplek en wensen van bestuurders van auto’s.