Cursus Metamorfose Massage in Drenthe

start cursus januari 2017

Een meditatieve massage die diep ontspannend doorwerkt!

De levensenergie krijgt ruimte om te stromen en het zelf-genezende vermogen wordt aangesproken en geactiveerd!  Metamorfose massage is een eenvoudige methode, waarbij een aanraking van de reflexlijn van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd plaatsvindt. De milde aanraking is uiterst ontspannend en diep helend.  

Iedere ziel ondergaat gedurende het leven invloeden die bevorderend of stagnerend kunnen werken op de levensenergie. De Metamorfose Massage brengt beweging in en transformatie van de blokkades, waardoor de levenskracht weer kan gaan stromen. 

Een metamorfose massage helpt ons te worden wie we in wezen zijn! 

voeten

Met aandacht en in alle rust wordt de reflexlijn van de wervelkolom  op de voeten, de handen en het hoofd gemasseerd. Door deze reflexlijn, door mij ook wel ‘levens-lijn’ en in de metamorfose massage  ‘prenataal-lijn’ genoemd, vanuit een onthechte en respectvolle houding te masseren, ondervinden alle chakra’s en blokkades een positieve helende werking. Er komt een proces op gang waarin algehele ontspanning in lichaam en geest plaatsvindt en de verbinding met je diepste zelf bevordert wordt. Belemmerende gedachten-patronen en stagnaties worden door heling van binnen uit langzaamaan losgelaten, waardoor de individuele talenten, kwaliteiten en levensvreugde weer volop de kans krijgen te ontplooien.

Een uiterst zachte en ontspannende massage om te ontvangen en om te geven! 

Een aantal keren per jaar start een cursus metamorfose massage van 4 bijeenkomsten. Daarmee ben je in staat om de massage op de voeten, handen en het hoofd gedegen te geven vanuit het fundament en het gedachtegoed van de metamorfose massage. Verschillende achtergrond thema’s komen aan bod, zoals het ontstaan van deze techniek, de ‘onthechte’ houding van de masseur, de prenatale periode en de betekenis van de  ’bewegings-, doe- en denkcentra’. Er zal ruim de tijd genomen worden om de massages in alle rust, in een meditatieve sfeer, uit te wisselen en al doende veel ervaring op te doen. Tijdens de bijeenkomsten zal het ‘bij jezelf blijven’, ‘geaard blijven’ en ‘schoon blijven van de energie van de ander’ regelmatig aan de orde zijn!

Komend najaar zal er, door vraag van cursisten zelf, voor het eerst ook een verdiepingscursus metamorfose massage zijn. Tijdens de cursus van 3 bijeenkomsten wordt de theorie van de metamorfose massage nogmaals kort en bondig herhaald. Daarnaast worden de ‘5 lichamen’ besproken waarop de massage doorwerkt, maar ook de 7 hoofdchakra’s die gemasseerd worden en hoe het verzachten van blokkades, transformatie en innerlijke groei kan plaatsvinden. Ook zal er ruim de tijd genomen worden om de massages in alle rust, in een meditatieve sfeer, uit te wisselen en al doende meer ervaring op te doen. 

Met aandacht masseren is thuiskomen in het nu 

Wanneer geef je de massage?  De massage kan altijd en aan iedereen, jong en oud, gegeven worden door de ontspannende en verzachtende werking. Het gevoel van heelheid en innerlijke verbondenheid wordt versterkt. Het is fijn om in tijden van verandering (ontslag, verandering van werk, echtscheiding, verhuizing…) en/of bij  stressgerelateerde  klachten (slapeloosheid, hoge spier tonus, ADHD) een massage te ontvangen. De metamorfose massage wordt vaak ingezet bij terminaal zieken.

voetmassage4

Een massage waardoor je weer verbinding gaat ervaren met je diepste zelf 

Cursus Metamorfose Massage: Voor wie is de korte cursus geschikt? De cursus is voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden geschikt. Voor moeders en vaders met kinderen en voor volwassen kinderen met oudere ouders. Kortom voor iedereen die het fijn vindt om naast praten, op een andere manier aandacht, ontspanning en heling te geven aan een ander. De cursus is beroepsmatig o.m. geschikt voor hulpverleners, therapeuten en mensen werkzaam in de zorg.

Na afloop van de cursus van 4 bijeenkomsten heb je zelf 4x de metamorfose massage ontvangen en gegeven, heb je gedegen onderricht gekregen over de achtergrond van de massage en ben je volledig in staat zelfstandig de metamorfose massage te geven.

De verdiepingscursus bestaat uit 3 bijeenkomsten waarin de metamorfose massage verder uitgediept wordt en observatie van wat de massage bij ons doet nog meer een plaats krijgt.

  • Wanneer: op vrijdag 23 september, 7 en 21 oktober, 4 november 
  • Verdiepingscursus op 11 en 25 november, 9 december
  • Tijd: 19.00 – 21.45 u
  • Waar: Omgeving Meppel – Hoogeveen, in eenvoudige huislijke setting
  • Kosten: Basis cursus € 155,-, de verdiepingscursus € 120,-  inclusief cursusmateriaal, thee en versnaperingen

Nadere informatie, ook over de precieze locatie, is via mij te krijgen.

De metamorfose massage cursus in september is vol. Als je belangstelling hebt meld je dan aan om op de deelnemerslijst voor januari of mei 2017 te komen.

Mocht je zelf minimaal een groepje van 5 mensen hebben die de massage willen leren neem dan contact met mij op!