Mindful mediteren

Mindful mediteren 

We laten de drukte en haast achter ons, we ‘stoppen’ en worden stil. Want stilte is de kortste weg naar inzicht en geluk. Stilte geeft ontspanning en rust, stilte kan zelfs steun geven. Door te mediteren kom je in contact met je innerlijke vrede en harmonie. Daarom gaan we in Ruinen avonden oefenen in stil worden en stil zijn. Voor mensen die mindfulness en meditatie willen ervaren.

Mediteren is toegeven aan het verlangen naar rust, ontspanning, verbinding en inzicht. Door te mediteren kom je in contact met je innerlijke vrede en harmonie. Je kan ook dingen tegenkomen die jou juist van de innerlijke vrede afhouden. Dat kan door onrust komen of door situaties die je onrust geven of pijn doen. Datgene wat vóór de rust zit, zal eerst naar boven komen. En daar in vrede, op een afstandje, naar kijken geeft inzicht; door bewustwording ervaar je vrede. 

We richten ons deze avonden eerst op ons lichaam (mindfulness van het lichaam), wat een goede manier is om los te komen uit ons hoofd en om makkelijker te kunnen mediteren. We doen eenvoudige oefeningen zittend, op een stoel of meditatiekussen, en staand om onze geest tot rust te brengen. Daarna zoeken we de stilte op. Verschillende vormen van meditatie en mindfulness worden aangeboden. Het geheel vindt plaats in een toegankelijke en lichte sfeer. Na de meditatie drinken we nog een kopje thee en kunnen ervaringen uitgewisseld worden. Mensen die een beetje of meer ervaring hebben met stil zijn, zijn welkom.

Stilte is uiteindelijk de weg naar geluk. Het is een weg om de innerlijke vrede en harmonie te ervaren van jouw Ware Zelf, van jouw Bronkracht. Door mindful te mediteren rust je uit en laad je jezelf weer op, je krijg er inzicht en energie van!

De avonden worden begeleidt door Annemieke, zij zorgt voor een sfeer van veiligheid en rust.

Wanneer:

Tijd: 

Waar: 

Kosten: 

Graag aanmelden bij Annemieke Kronenburg via 06 3066 2272 of amkronenburg@gmail.com