Mantra Zingen Drenthe

Mantra Zingen in Ruinen en Meppel

In Ruinen op Witte Donderdag 18 april

mmv. Annelies Sorgdrager

De Mantra’s zingen we onder begeleiding van een Indiaas harmonium

In Meppel op 19 mei en 23 juni

mmv. Deep

De mantra’s en meditaties worden begeleid met Gitaar, Klankschalen en Tanpura

 

Bij yoga en mindfulness worden mantra’s vaak gezongen of beluisterd. Mantra’s zijn devotionele liederen, vaak korte teksten, die oorspronkelijk uit het Oosten komen, maar ook in alle culturen te vinden zijn, zoals in het Joden- en Christendom (b.v. het zingen van Amen). Net als bij meditatie helpt mantra zingen de geest te beheersen. Door (yoga) oefeningen en ook door zingen kan je invloed uitoefenen op je lichaam en geest. Iedere mantra heeft een eigen helende trillingsfrequentie en door de mantra te zingen beinvloed je lichaam en geest. Mantra’s zijn zo in staat je te ontspannen en in contact te brengen met je innerlijke vrede en ware Zelf. Ze hebben een zuiverende werking.

Door samen vanuit het hart Mantra’s te zingen kan je intense vreugde, ontroering of een eenheidsgevoel ervaren. De mantra’s  helpen de aandacht te richten en je denken tot rust te brengen. Het woord Man-tra komt uit het Sanskriet en betekent dan ook “het denken bevrijden”. De teksten trekken kwaliteiten aan als ons hart openen, kalmte, vrede, dankbaarheid, compassie. 

De melodieën van de Mantra’s zijn eenvoudig en worden steeds herhaald.

Je hebt geen zangervaring nodig om mee te kunnen doen.

Je kunt de mantra’s hardop of zacht in gedachten meezingen, of ernaar luisteren. Het herhalen van de mantra heet japa en brengt helderheid in het hoofd.

Iedereen is van harte welkom samen mantra’s uit verschillende tradities te komen zingen!

Informatie:

  • 18 april, donderdagavond  van 20.00 – 21.30 u in ’t Neie Punt, Jan Wierenga 109 te Ruinen. Vanaf 19.30 u is er inloop met kruidenthee.
  • De bijdrage is € 10,- inclusief thee 

Annelies  Sorgdrager is ergotherapeut en begeleidt op diverse plekken al jaren mantra zingen met haar harmonium. Momenteel geeft zij veel workshops in het noorden van het land. Zij neemt iedereen makkelijk mee en weet een lichte sfeer neer te zetten.

  • 19 mei en 23 juni, zondagmorgen van 10.30 – 13.00 u in De Boerhoorn, Brandemaat 5 te Meppel-Oosterboer. Tijdens de pauze kan er kruidenthee gedronken worden.
  • De bijdrage is € 10,-  inclusief thee 

Deep is een ervaren trainer en verzorgt workshops in transformatie. In het verleden trad zij op met het zingen van mantra’s onder begeleiding van haar band Bhakti Music. Gelukkig heeft zij door haar liefde voor mantra’s, met haar muzikale kwaliteiten, het mantra zingen weer opgepakt. De bijeenkomsten zijn vol eenvoud, fijn van sfeer en door de uitleg en opbouw krachtig in beleving.

Graag vooraf aanmelden bij Annemieke.