Mantra Zingen Drenthe

Mantra Zingen  

witte donderdag 28 maart 

mmv. Annelies Sorgdrager

De Mantra’s zingen we onder begeleiding van een Indiaas harmonium

 

Bij yoga en mindfulness worden mantra’s vaak gezongen of beluisterd. Mantra’s zijn devotionele liederen, vaak korte teksten, die oorspronkelijk uit het Oosten komen, maar ook in alle culturen te vinden zijn, zoals in het Joden- en Christendom (b.v. het zingen van Amen). Net als bij meditatie helpt mantra zingen de geest te beheersen. Door (yoga) oefeningen en ook door zingen kan je invloed uitoefenen op je lichaam en geest. Iedere mantra heeft een eigen helende trillingsfrequentie en door de mantra te zingen beinvloed je lichaam en geest. Mantra’s zijn zo in staat je te ontspannen en in contact te brengen met je innerlijke vrede en ware Zelf. Ze hebben een zuiverende werking.

Door samen vanuit het hart Mantra’s te zingen kan je intense vreugde, ontroering of een eenheidsgevoel ervaren. De mantra’s  helpen de aandacht te richten en je denken tot rust te brengen. Het woord Man-tra komt uit het Sanskriet en betekent dan ook “het denken bevrijden”. De teksten trekken kwaliteiten aan als ons hart openen, kalmte, vrede, dankbaarheid, compassie. 

De melodieën van de Mantra’s zijn eenvoudig en worden steeds herhaald.

Je hebt geen zangervaring nodig om mee te kunnen doen.

Je kunt de mantra’s hardop of zacht in gedachten meezingen, of ernaar luisteren. Het herhalen van de mantra heet japa en brengt helderheid in het hoofd.

Iedereen is van harte welkom samen mantra’s uit verschillende tradities te komen zingen!

Informatie: 

Wanneer: Donderdag 28 maart om 19.00u

Waar: t’Neie Punt, Jan Wierengaweg 109 te  Ruinen

Begeleiding: Annelies  Sorgdrager. Zij is ergotherapeut en begeleidt op diverse plekken al jaren mantra zingen met haar harmonium. Momenteel geeft zij veel workshops in het noorden van het land. Zij neemt iedereen makkelijk mee en weet een lichte sfeer neer te zetten.

Bijdrage: euro 15,-

Graag vooraf aanmelden bij Annemieke.