Klankschalenconcert

 Klank(schalen)- en Dru Meditatie

20 december in Ruinen

m.m.v. José van de Wouw

en Annemieke Kronenburg

De kortste dag begroet bijna de langste nacht …

Een bijzonder gebeuren de dag voor Midwinter georganiseerd voor alle  belangstellenden van Natuurlijk Stromen. Een avond om je voor te bereiden op de Zonnewende van morgen, een avond om naar binnen te keren, los te laten en ruimte te maken voor het nieuwe. Maar ook een moment om in de decembermaand, voor alle feestdagen beginnen, heerlijk te relaxen en tot rust te komen. 

In de winter hebben we van nature het verlangen met en bij onszelf te zijn om zo het contact met onszelf te hernieuwen en te verdiepen. Ter ere van de Zonnewende nodigen wij je uit om samen een innerlijke reis te maken met Yoga, Meditatie en Klank. Daarin kan je proberen het oude los te laten en om nieuwe voedende energie door je heen te laten stromen. Deze reis geeft je de ruimte om je te openen voor het licht in jou en er contact mee te maken, zodat je heling kan ervaren en meer in verbinding kan komen.

Wat gaan we doen? Bij de Dru Meditatie, gegeven door Annemieke, zullen we na ontspanning, een kleine warming up en eenvoudige en vloeiende yoga oefeningen een geleide zittende meditatie volgen. We maken ons lichaam los en openen ons voor positieve energie, we geven aandacht en ruimte aan lichaam en geest. De meditatie helpt je naar binnen te keren en je te verbinden met je lichtende zelf. Bij de Klankmeditatie, verzorgd door José van de Wouw ( zie www.balans-massage.nl), wordt o.m. gebruik gemaakt van stem, instrumenten uit verschillende delen van de wereld, zoals Tibetaanse klankschalen, fluit, sjamanentrommel, gong-drum, mondharp en meer. De klanken begeleiden je op jouw reis verder naar binnen. 

De subtiele klanken hebben een harmoniserende werking op lichaam en geest en brengen, ieder op hun eigen wijze, je energie in beweging. Een klankconcert raakt je op vele niveaus en kan je in een diepe ontspanning brengen. Je gaat ervaren dat er ruimte komt voor rust en ontspanning in jou. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is te gaan liggen (zitten mag ook) en te  genieten van de prachtige klanken, trillingen en sensaties die als een ware massage aanvoelen.       

Kom genieten deze avond waar de yoga, meditatie en de zuivere oerklanken je lichaam en geest verder in harmonie brengen. 

Waar: t’Neie Punt, Jan Wierengaweg 109 te Ruinen

Datum: 20 december 2018

Tijd: 19.30 – 22.00u

Bijdrage: inclusief thee € 17,50 vooraf overmaken op NL77 TRIO 0198 4826 71  t.n.v. A.M. Kronenburg,  o.v.v. klankschalenconcert 2018.  Toegang bij de deur is € 20,-

Meenemen: Yoga kleding, yoga mat en eventueel een meditatie kussen. Extra dekens en kussens om lekker te kunnen liggen zijn aanbevolen.