Cursussen Metamorfose Massage – Drenthe

Een meditatieve massage die diep ontspannend doorwerkt!

Meld je aan voor een nieuw op te starten cursus eind 2023/begin 2024!

Metamorfose massage is een eenvoudige massage, waarbij aanraking van de reflexlijn van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd plaatsvindt. De milde aanraking is uiterst ontspannend en diep helend. Door de massage krijgt de levensenergie ruimte om te stromen. Het zelf-genezende vermogen wordt aangesproken en geactiveerd! 

Iedere ziel ondergaat gedurende het leven invloeden die bevorderend of stagnerend kunnen werken op de levensenergie. De Metamorfose Massage brengt beweging in en transformatie van de blokkades, waardoor de levenskracht weer gaat stromen. 

Een metamorfose massage helpt ons te worden wie we in wezen zijn! 

voeten

Met aandacht en in alle rust wordt de reflexlijn van de wervelkolom  op de voeten, de handen en het hoofd gemasseerd. Door deze reflexlijn, ook wel ‘levens-lijn’ of ‘prenataal-lijn’ genoemd, vanuit een onthechte en respectvolle houding te masseren, ondervinden alle chakra’s en blokkades een positieve helende werking. Er komt een proces op gang waarin algehele ontspanning in lichaam en geest plaatsvindt en de verbinding met je diepste zelf bevordert wordt. Belemmerende gedachten-patronen en stagnaties worden door heling van binnen uit langzaamaan losgelaten, waardoor de individuele talenten, kwaliteiten en levensvreugde weer volop de kans krijgen te ontplooien.

Een uiterst zachte en ontspannende massage om te ontvangen en om te geven! 

Met de cursus ben je in staat om de massage op de voeten, handen en het hoofd gedegen te geven vanuit het fundament en het gedachtegoed van de metamorfose massage. Verschillende achtergrond thema’s komen aan bod, zoals het ontstaan van deze techniek, de ‘onthechte’ houding van de masseur, de prenatale periode en de betekenis van de  ’bewegings-, doe- en denkcentra’. Er zal ruim de tijd genomen worden om de massages in alle rust, in een meditatieve sfeer, uit te wisselen en al doende veel ervaring op te doen. Tijdens de bijeenkomsten zal het ‘bij jezelf blijven’, ‘geaard blijven’ en ‘schoon blijven van de energie van de ander’ regelmatig aan de orde zijn!

Met aandacht masseren is thuiskomen in het nu 

Wanneer geef je de massage?  De massage kan altijd en aan iedereen, jong en oud, gegeven worden door de ontspannende en verzachtende werking. Het gevoel van heelheid en innerlijke verbondenheid wordt versterkt. Het is fijn om in tijden van verandering (ontslag, verandering van werk, echtscheiding, verhuizing…) en/of bij  stressgerelateerde  klachten (slapeloosheid, hoge spier tonus, ADHD) een massage te ontvangen. De metamorfose massage wordt vaak ingezet bij terminaal zieken.

voetmassage3

Een massage waardoor je weer verbinding gaat ervaren met je diepste zelf 

Cursus Metamorfose Massage: Voor wie is de cursus geschikt?  Iedereen die het fijn vindt om naast praten, op een andere manier aandacht, ontspanning en heling te geven aan een ander, kan deze massage zonder veel extra moeite direct geven. De cursus is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Beroepsmatig hebben hulpverleners, therapeuten en mensen werkzaam in de zorg er baat bij deze massage te kunnen geven.

  • Wanneer:  4 bijeenkomsten op maandagen: 20 februari, 6 en 20 maart, 3 april 2023
  • Tijd: 19.00 – 22.00 u
  • Waar: Omgeving Diever, in eenvoudige huislijke setting
  • Maximaal 6 deelnemers

Nadere informatie, ook over de precieze locatie, is na aanmelding bij mij te krijgen.

Mocht je zelf minimaal een groepje van 5 mensen hebben die de massage willen leren neem dan contact met mij op!